1.6 LAN World?

Did you mess up your Minecraft? Ask for help here!

Post Permalink
by xSlimJimx » 7/1/2013

For some reason nobody in my house can connect to my LAN world like they did in previous minecraft versions. Anybody know how to fix?
Image
User avatar
Level 21
Expert Dragonborn
Posts: 75
Joined: 8/25/11
Says: I'm here to create and help.
Minecraft: xSlimJimx
mc_server: pvp.vc

Post Permalink
by SGDragonSlayer » 7/1/2013

Is everyone using your home network?
User avatar
Level 8
Apprentice Warrior
Posts: 80
Joined: 2/10/13

Post Permalink
by MineXRevolution » 7/1/2013

I'm having the same problem.
It's not my firewall or internet
My brother is in my house trying to connect.
I've tried many fixes but no luck
User avatar
Level 1
New Explorer
Posts: 1
Joined: 4/2/13

Post Permalink
by RiotShielder » 7/1/2013

They will probably fix this in the next version
=================================
Bootstrap Templates
Personal Website
User avatar
Level 13
Journeyman Mountaineer
Posts: 1224
Joined: 12/13/11
Minecraft: RiotShielder
mc_server: 5DsMC.net

Post Permalink
by hidogs » 7/2/2013

RiotShielder wrote:They will probably fix this in the next version


They have been saying that for awhile.

Lan has never worked for me
Stupid in game name :(
Level 4
Apprentice Explorer
Posts: 39
Joined: 7/1/13

Post Permalink
by snoopspaw » 7/2/2013

ya have to be in diffrent rooms/diffrent outlets i found that out
Image
so if you read the spoiler who cares
Spoiler
YOU FAIL

Image
Image
Image
Image
User avatar
Level 5
Apprentice Engineer
Posts: 256
Joined: 5/26/13

Post Permalink
by []I-Like-Mods[] » 7/2/2013

LoL i have the same problem but i have my own server so i could care less :lol:
User avatar
Level 1
New Explorer
Posts: 37
Joined: 3/28/13

Post Permalink
by kola321 » 7/3/2013

Same problem! My sister was trying to connect to my LAN world but when she clicked on it it only says Connecting to Server... then it later fails to connect. But when she opens a LAN server, I can't even see it in the Multiplayer bar. (Note our computers are directly next to eachother. And we ARE using the same home network.) Help? :?
User avatar
Level 24
Expert Nerd
Posts: 4
Joined: 4/22/12
Minecraft: kola321

Post Permalink
by nickfromgreece » 7/3/2013

Try this:
open the command prompt ( http://www.sevenforums.com/tutorials/94 ... rompt.html )

type in "ipconfig" and press enter.
note the "IPv4 Address(usually it is 192.168.1.X)(X being any number)
Open up minecraft and start the world on LAN.
go on the other minecraft and connect to the Ipv4 address of the world host.
User avatar
Level 51
Grandmaster Programmer
Posts: 1241
Joined: 11/15/11
Says: System admin and Java developer

Post Permalink
by kola321 » 7/3/2013

nickfromgreek wrote:Try this:
open the command prompt ( http://www.sevenforums.com/tutorials/94 ... rompt.html )

type in "ipconfig" and press enter.
note the "IPv4 Address(usually it is 192.168.1.X)(X being any number)
Open up minecraft and start the world on LAN.
go on the other minecraft and connect to the Ipv4 address of the world host.



I've tried this and it still didn't seem to work. :/
User avatar
Level 24
Expert Nerd
Posts: 4
Joined: 4/22/12
Minecraft: kola321

Post Permalink
by Hazzawalker » 7/3/2013

i don't think it works at all now i used to be able to play but now i can't it's obviously just a bug they need to fix but still try opening a new 1.6.1 world and see what happens maybe
User avatar
Level 1
New Miner
Posts: 1
Joined: 6/28/13

Post Permalink
by MetalSandMan98 » 7/3/2013

Listen my lan works every time so you need start a lan then go to multiplayer scroll down and see something saying "Your Minecraft Name"'s Lan then click and joined!!! BUT!!!You need to be connected to the same internet !!!
User avatar
Level 15
Journeyman Dragonborn
Posts: 105
Joined: 2/11/12

Next

Return to Minecraft Help