Seed question

Did you mess up your Minecraft? Ask for help here!

Post Permalink
by Stomno » 5/19/2017

Hi, my ask is about that I want to play with my girl this seed: 604443340930998 that has plenty of biomes near the spawn but is 1.7. The thing is... the structures of 1.12 (pre4) will appear in the game? Like the manor, water temple, etc...
Thanks for answer, have a good day!
Last edited by Stomno on 5/19/2017, edited 1 time in total.
User avatar
Level 12
Journeyman Mage
Posts: 7
Joined: 8/20/14
Says: Pleplo!
Minecraft: Stomno
mc_server: Mecraft

Post Permalink
by Azie » 5/19/2017

When you generate a seed in a new version, the seed is different than in previous versions, so you're likely not going to have the same spawn.

If you were using a map from 1.7 with that seed in a newer version though, new biomes/structures would generate in new chunks, yes.
Image
User avatar
Super Moderator
Level 47
Master Grump
Posts: 5993
Joined: 6/13/12
Says: The Sunflower Sniper
Minecraft: Azie

Post Permalink
by craftykids » 5/19/2017

I tested it out and it looks like that seed has the same spawn in 1.12 as in 1.7, so whether or not you generate the world in 1.12 it should be fine.
User avatar
Level 48
Master Pixel Painter
Posts: 1988
Joined: 6/23/11
Minecraft: craftykids

Post Permalink
by Stomno » 5/19/2017

Azie wrote:When you generate a seed in a new version, the seed is different than in previous versions, so you're likely not going to have the same spawn.

If you were using a map from 1.7 with that seed in a newer version though, new biomes/structures would generate in new chunks, yes.


Thanks Azie! I'm sure others have already asked, but anyways :)
Bye
User avatar
Level 12
Journeyman Mage
Posts: 7
Joined: 8/20/14
Says: Pleplo!
Minecraft: Stomno
mc_server: Mecraft


Return to Minecraft Help