Minecraft Blogs / Article

Vilken nivå hittar man diamanter i Minecraft

  • 18,766 views, 9 today
  • 1
  • 0
PatrikHolmgren's Avatar PatrikHolmgren
Level 33 : Artisan Miner
1
Med alla de massiva förändringarna i Minecrafts malmgeneration kan spelare nu hitta diamanter lättare under 2022, särskilt på specifika nivåer.

När de kommer in i 2022 har de senaste uppdateringarna av Minecraft avsevärt förändrat nivåerna på vilka diamanter och annan malm genereras i världen. Tidigare lekte diamantblock i allmänhet från Y:12 i underjordiska grottor och gruvor. Men de leker nu oftare och är fördelade mellan Y-nivåer 14 till -63. Denna massiva förändring gör att Minecraft-spelare kan hitta många fler diamantnoder än tidigare. Men att förstå vilka höjdnivåer de oftast visas på kommer att spara fansen avsevärd tid i deras sökning.


I Minecraft är diamanter spelarens bästa vän.

När du väl hittar dessa glänsande blå ädelstenar kan de skapas till några av de bästa föremålen i spelet, som den formidabla diamantyxan eller den tuffa diamantbröstplattan. De kan också göras till förtrollande bord, jukeboxar och mer. I vissa fall kan bybor också erbjuda dig smaragder i utbyte mot diamanter.

Det betyder att du förmodligen vill börja odla diamanter förr snarare än senare. Och även om du måste gräva djupt, är diamanter inte svåra att hitta, särskilt om du vet var du ska leta.

Hur man hittar diamanter i Minecraft 1.19


För att hitta diamanter i Minecraft 1.19 måste du gräva ner under Y=15. Efter denna punkt, ju längre ner du kommer, desto större är dina chanser att hitta diamanter.

Minecraft 1.18 gjorde flera mycket viktiga förändringar i Minecrafts världsgeneration. Om du spelar Minecraft 1.18 eller senare kan du gå ner under Y=0 och in i negativa siffror. Under Y=0 hittar du alla vanliga malmer, inklusive diamanter, inbäddade i Deepslate-block istället för vanliga stenblock.


Diamant börjar generera vid Y=15, och ökar linjärt i frekvens ju längre ner du kommer. För att veta vilken Y-nivå du befinner dig på, tryck på F3 för att visa koordinatdisplayen. Den andra siffran bredvid "XYZ" är den aktuella nivån för den nedre halvan av din kropp.

Men om en diamant är på väg att placeras bredvid ett utomhusblock under världsgenereringen, har den en chans att inte leka. Detta gör det svårare att hitta diamanter i grottor, så du måste spendera lite tid på att gräva tunnlar genom djupskivan om du vill maximera dina chanser att hitta diamanter.Så, sammanfattningsvis: för att hitta diamanter snabbt, gå så långt ner du kan gå tills du träffar berggrunden, och börja sedan strippa!


Minecraft diamantmalm


Du kan bryta Minecraft-diamantmalm med antingen en järn- eller diamanthacka, och den kommer att tappa en enda diamant när den bryts. Kom ihåg att om du använder något annat verktyg, kommer diamantmalmen att tappa ingenting. Du kan också förtrolla din järn- eller diamanthacka för att släppa en extra diamant, du måste använda Fortune-förtrollningen för att göra detta.

Om du är ute efter ett malmblock får du ett malmblock istället för en diamant genom att använda en hacka förtrollad med Silk Touch. Du kan också använda en Minecraft masugn för att smälta diamantmalmen för att få en diamant, om du inte har ett järn- eller diamanthacka till hands.

Här är några extra tips för att hitta diamanter i Minecraft.

  • Använd dina koordinater för att se till att du tittar på rätt nivå
  • Titta och lyssna efter lavapooler
  • Förgrena mig för att maximera antalet block du exponerar
  • Utforska djupa grottor
  • Om du redan har ett förtrollande bord, använd en Fortune Pickaxe för att bryta malmen
  • Håll dig borta från Deep Dark Biomes.
  • Du har en liten chans att hitta diamanter i naturligt genererade kistor

Hur man hittar diamanter utan att bryta


Även om gruvdrift är det säkraste sättet att hitta diamanter, kan du hitta dem som redan är utvunna ute i världen.

Det finns en liten chans att hitta diamanter i byns skattkistor. Ökentempel och minschakt kan också hålla diamanter i sina skattkistor.

Det vanligaste stället att hitta kistor med diamanter är i nedgrävda skattkistor. Dessa är kistor begravda under jorden, vanligtvis på stränder. Du kan hitta dessa kistor med hjälp av utforskarkartor, som själva kan hittas i skeppsvrak under vattnet.

I slutändan beror det främst på tur att hitta diamanter i Minecraft, men det finns massor av metoder och tips du kan använda för att öka dina chanser - klicka för mer info.

Däremot får du dina diamanter, se till att få tillräckligt med för att kita dig själv och du kommer att bli avundsjuk på hela servern.


Det är allt du behöver veta om Minecraft-diamanter. När du väl har utrustat dig själv rekommenderar vi starkt att du provar att skapa Minecraft-fyrverkerier för spektakulärt roligt – och ett helt nytt sätt att resa. Om du skadar ditt favoritpar diamantstövlar under tiden, kan du också använda ett Minecraft-städ för att reparera diamantföremål.
Tags
Comments have been disabled on this content.
Planet Minecraft

Website

© 2010 - 2024
www.planetminecraft.com

Welcome