Minecraft Blogs / Other

Hur man installerar mods i minecraft

  • 3,438 views, 1 today
  • 2
  • 0
PatrikHolmgren's Avatar PatrikHolmgren
Level 33 : Artisan Miner
1

Översikt


Att ha en moddad Minecraft-server är ett utmärkt sätt att anpassa din spelupplevelse. Men att spela med moddar är inte så enkelt som att bara ladda upp dem till din server. För varje mod som går in på din server måste den köras på klientsidan. Minecraft kör som standard inte mods så du måste använda en modladdare, Forge. Det finns flera olika sätt du kan lägga till mods oavsett om du bara installerar Forge och mods manuellt till Minecraft eller om du använder en launcher som Twitch Desktop App. Det kan vara svårt att lägga till mods till din Minecraft-klient, men vi kommer att leda dig genom varje steg i processen.

Tänk på att för att moddar ska fungera måste du köra Forge. Du hittar vår guide om hur du installerar Minecraft Forge här.
Mods i Minecraft: Java Edition kan enormt utöka spelmöjligheterna. Du kan till och med skapa dina egna mods för Minecraft: Java Edition om du är så sugen. Innan du kan börja installera och spela med moddar finns det några saker som du måste förbereda dig för.

Se till att din dator kan hantera mods. Många moddar är små och har försumbara effekter på prestanda, men många av dem kan belasta din dator. Om din dator redan kämpar för att köra Minecraft: Java Edition utan mods, kan du ha svårt att hitta en bra upplevelse av mods i Minecraft: Java Edition. Du kan hitta de lägsta och rekommenderade specifikationerna för att köra Minecraft: Java Edition nedan.

Se till att du har tillräckligt med lagringsutrymme. En förlängning av prestanda är lagring. Precis som med allt annat du installerar och kör på din dator tar moddar upp ytterligare lagringsutrymme. Tänk på detta med mods som du installerar och var uppmärksam på lagringsbegränsningar.
Se till att du är bekväm med att använda mods. Det är inte så svårt att börja använda mods i Minecraft: Java Edition, men du måste vara bekväm med att installera filer och program, komma åt datormappar och redigera filer och mer. Om du inte är säker, följ vår guide ett steg i taget och ta det långsamt.

Se till att du använder Minecraft: Java Edition. Slutligen måste du använda Minecraft: Java Edition. Tyvärr stöder inte Minecraft: Bedrock Edition mods. För att njuta av mods i Minecraft måste du köra den äldre Java Edition (detta betyder också inga mods på Xbox, PlayStation, Switch eller mobila enheter).

Innan vi börjar, låt oss gå igenom de lägsta och rekommenderade specifikationerna för att köra Minecraft: Java Edition. Minsta och rekommenderade specifikationer för Minecraft: Java Edition inkluderar:

Minimum:

CPU: Intel Core i3-3210 3,2 GHz, AMD A8-7600 APU 3,1 GHz eller motsvarande

GPU: Nvidia GeForce 400-serien, AMD Radeon HD 7000-serien med OpenGL 4.4 eller motsvarande

RAM: 4GB

Lagring: Minst 1 GB för spelkärna, kartor och andra filer

Rekommenderad:

CPU: Intel Core i5-4690 3,5 GHz, AMD A10-7800 APU 3,5 GHz eller motsvarande
GPU: GeForce 700-serien, AMD Radeon Rx 200-serien (exklusive integrerade styrkretsar) med OpenGL 4.5 eller motsvarande
RAM: 8GB
Lagring: 4GB (SSD rekommenderas)

Lägger till mods till Minecraft Forge

Laddar ner mods

Du måste hämta moddarna från CurseForge eller modförfattarens officiella webbplats. Genom att göra detta säkerställer du att du inte får skadade filer eller virus.
När du bestämt dig för en mod du vill ha, klicka på namnet för att öppna modsidan.
Öppna fliken Filer för att se versionerna. Till höger om den version du vill ha, tryck på ladda ner. Det är bäst att ladda ner den senaste rekommenderade uppdateringen för din version av Minecraft.
Gå tillbaka till modssidan och öppna fliken Relationer. Detta är mycket viktigt eftersom det är de mods du behöver för att det ska fungera korrekt. Om du inte laddar ner beroenden kommer modden inte att fungera korrekt eller kan få spelet att krascha.

Windows

  • Se till att din Minecraft-klient är stängd.
  • Tryck på Windows-tangenten (Start)
  • Skriv in %appdata% och tryck på enter.
  • Öppna mappen .minecraft och ange sedan mods-mappen.
  • Härifrån drar du bara in de mods som du vill lägga till.
  • Öppna Minecraft igen och klicka på Spela, och moddarna ska nu laddas. Du kan kontrollera detta genom att klicka på fliken Mods på Minecrafts hemsida.

Mac

  • Se till att din Minecraft-klient är stängd.
  • Överst på din Mac klickar du på fliken Gå och sedan på "Gå till mapp...".
  • Skriv in ~/Library/Application Support/minecraft och klicka på Gå.
  • Gå in i mods-mappen och dra sedan in mods.
  • Öppna Minecraft och klicka på Spela, och moddarna ska nu laddas.

Vanliga frågor

Minecraft kraschar vid start

Minecraft som kraschar vid start kan vara ett resultat av en mängd olika problem. Om detta händer dig måste du kontrollera att alla dina moddar är för rätt version av Forge, att det inte finns några dubbletter av mods och att du inte saknar några beroenden. Du kan också testa för att se om det är mods som kraschar spelet genom att starta det utan att några moddar laddade. Om du fortfarande inte kan ta reda på vilken mod som är problemet, kan du lägga till mods tillbaka en i taget. Detta kan ta lite tid men det är effektivt.

Får Mod-avslag när trvill gå med i en server

Att ha ett mod-avslag betyder antingen att modden inte är samma version som den från servern, eller att du saknar en mod på din Minecraft-klient som finns på din server eller vice versa. Dubbelkolla att din mods-mapp från klientsidan matchar mods-mappen på serversidan med undantag för mods endast på klientsidan.

Denna server har mods som kräver att FML/Forge installeras på klienten

Det betyder att Forge inte finns på din Minecraft-klient alls. Det kan bero på att du bara lanserar fel version. Stäng klienten och dubbelkolla att den kör Forge-versionen, om du inte ser Forge under versionerna måste du installera om den.

På sollowers arbetar vi outtröttligt för att skapa det bästa innehållet för dig och dina vänner. Kolla in oss.
Tags

Create an account or sign in to comment.

Planet Minecraft

Website

© 2010 - 2024
www.planetminecraft.com

Welcome